Over ons

Van Valkenburg hoveniers is een no nonsense bedrijf uit het Groene hart van Nederland. Het werk bestaat voornamelijk uit tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Groot zijn in detail is belangrijk bij Van Valkenburg hoveniers.

Dat uit zich in een sociaal beleid voor leerlingen, in zorg voor natuur en milieu en in het zoeken naar nog duurzamer werken.

En ook al zit onze agenda redelijk vol, een nieuw contact vinden we altijd leuk. Of het nu gaat om particulier of bedrijf:

Bestrijdingsmiddelen

Wij streven naar een minimaal gebruik van bestrijdingsmiddelen. Zo kiezen wij voor het bestrijden van onkruid op straatwerk een machine met heet water i.p.v. gif.
Maar ook bij ziekte of plagen in uw tuin zetten we het liefst biologische middelen of natuurlijk vijanden in ( lieveheersbeestjes tegen luis en aaltjes tegen engerlingen).

Bemesting

Als bemesting kiezen wij voor organische mest. Vaak in de vorm van korrels, zodat ongewenste geuren wegblijven. Kunstmest gebruiken wij nooit meer. Onze ervaring is juist dat door het gebruik van natuurlijke bemestingsmiddelen de bodem sowieso beter wordt. En dat is een echte win-win situatie. Van de vele soorten bemesting kiezen wij het beste voor uw tuin.

Afval beleid

Wij zijn ons bewust van het feit dat we veel afval produceren. We gaan echter steeds slimmer om met ons afval. Zo maken wij van ons groenvuil compost, van puin en oude tegels wordt repak gemaakt dit wordt gebruikt als fundatie in de bouw, planken en pallets worden afgevoerd en verwerkt tot o.a MDF hout. Ons doel is om ons restafval op 0 kilo te krijgen

Natuurvriendelijk

Bij onze werkzaamheden houden we steeds meer rekening met natuur en milieu. Zo gebruiken we zoveel mogelijk beplanting waar insecten, bijen vlinders en vogels blij van worden. Met tuinonderhoud handhaven we een natuur vriendelijk beleid. Door bijvoorbeeld blad in de borders te doen en een aangepast maai belijd waar het kan.

Natuur terug in de tuin

Genieten van de natuur

Natuurvriendelijk

Natuurbeheer

We beheren een aantal privé natuurgebieden, tuinen en natuurweilanden bij particulieren.

Ontwerp

Onze ervaring heeft ons geleerd dat juist tijdens de aanleg veel contact met elkaar belangrijk is. Een ontwerp is slechts een schets, uw tuin is de werkelijkheid. Als blijkt dat we moeten afwijken van het ontwerp, dan zullen we dat zeker doen als het in uw belang is. Maar nooit zonder overleg.

Erkend leerbedrijf

Van Valkenburg Hoveniers is een erkend leerbedrijf en biedt leerlingen de kans om stage te lopen. Dit kan vanaf een snuffelstage tot en met MBO Nivea 4 ( Wellant Gouda en Houten). Ook zijn er stageplekken ingevuld voor jongens met autisme of nivea 0 (o.a van het Sigment in Gouda en Driestar pro opleidingen)

Sociaal bedrijf

Van Valkenburg Hoveniers is maatschappelijk betrokken bij diverse dorpsbelangen in de omgeving o.a. huttenbouw voor de kinderen in de zomer vakantie, Konings dag en het SDWA dorpsfeest.

Liefde voor flora en fauna

Erkend leerbedrijf

Snuffelstage

Maatschappelijk betrokken

Wat wij doen:

Tuinontwerp

Wij ontwerpen natuurvriendelijke tuinen, maar ook onderhoudsvrije tuinen. Een tuinontwerp hoeft niet duur te zijn!

Tuinaanleg

Bij tuinaanleg hanteren wij het “one-stop-shop” principe. Dit betekend dat wij alles voor u tuin leveren en regelen; het ontwerp en van grond tot en met tuinstoelen.

Onderhoud

Wij kunnen het onderhoud van uw tuin op ons nemen. Bijvoorbeeld met een onderhoudscontract. Weten we allebei waar we aan toe zijn.

Get In Touch

06 18884613

info@valkenburghoveniers.nl

Westeinde 2b 3466 NM Waarder

Valkenburg Hoveniers

Wij zijn gevestigd in Waarder (Zuid Holland), een klein dorpje midden in het groene hart. Dat is dus een prima uitgangspunt voor uw tuin in Reeuwijk, Driebruggen, Gouda, Oudewater, Hekendorp, Haastrecht, Woerden, Nieuwerbrug, Bodegraven, Alphen aan de Rijn, Waddinxveen en Boskoop.